Wat is een online strategie?

Een online strategie is een plan voor de (middel)lange termijn met daarin opgenomen de methode voor de online marketingactiviteiten van een organisatie om de online marketingdoelstellingen re realiseren. De online strategie wordt gemaakt op basis van onder andere KPI’s zoals doelen, marktinformatie, de groeistrategie (of wens) van een organisatie.

De online strategie wordt omschreven in het marketing-/salesplan van de organisatie. Dit plan wordt door de online marketing manager of digital marketing manager gemaalt, eventueel samen met de marketing manager, e- commerce manager en andere directieleden.

Een marketing strategie wordt ook vaak gebruikt in de aansturing/samenwerking van/met disciplines zoals web development (frontend en backend), (UX/UI/grafisch)design, foto/video makers, PR en communicatie en event organisatie.

De online strategie geeft houvast op zowel stragegisch als uitvoerend niveau voor de (online) marketingafdeling en evdentuele externe marketingpartners van de organisatie.